Over Amsterdamsche Rondvaart

Met Amsterdamsche Rondvaart ontdekt u het echte varen. Er wordt gevaren met ‘de Bolplaat’, een bedrijfsvaartuig wat in 1998 van vader op zoon is overgegaan. Dit authentieke schip heeft een unieke sfeer en uitstraling waarmee u letterlijk alle kanten op kunt. Amsterdamsche Rondvaart is in het bezit van een officiële rondvaartvergunning.

De Bolplaat

Geschiedenis van De Bolplaat

Oude foto De BolplaatDe Bolplaat is een directievaartuig gebouwd in 1920 bij scheepswerf Nicolaas Witsen te Alkmaar. Dit gebeurde in opdracht van rondvaartbedrijf Spido te Rotterdam. Het schip werd gebruikt om directieleden, buitenlandse gasten en zakenlieden rond te varen door de Rotterdamse havens.

Dit gebeurde tot de jaren 60, hierna kwam het schip in particuliere handen en werd het voor recreatieve doeleinde gebruikt. Het schip heeft ondanks zijn verschillende eigenaren nog veel authentieke details.

Schipper van de BolplaatPer 1 november 2002 is Martin van den Reek de eigenaar van de Bolplaat. Na meer dan 40 jaar wordt het schip weer gebruikt waar het voor bedoeld was: het vervoeren van passagiers.

Bij Amsterdamsche Rondvaart kunt u kiezen uit diverse vaartochten in en rondom Amsterdam‘by day or by night’, of in overleg met de schipper (deels) uw eigen route bepalen.
Vaartocht boeken