Pampus route

Pampus route vaartochtBij de Pampus vaartocht varen we via het IJsselmeer naar het eiland Pampus nabij Amsterdam en bezoeken we het oude fort.

Pampus is een kunstmatig eiland en fort en is gelegen voor de monding van het IJ in de voormalige Zuiderzee ten oosten van Amsterdam en ten noorden van Muiden. Het eiland Pampus is slechts 205 meter lang en 164 meter breed.

Vaartocht boeken

 

 

Ten tijde van de koloniale wereldhandel door Nederland, de VOC, konden de schepen, zwaarbeladen door de handelswaar vanuit bijvoorbeeld Nederlands-Indië als ze bijna thuis waren soms die ondiepe vaargeul niet gemakkelijk passeren. Ze moesten dan wachten achter een groot en diepliggend schip dat, om het de vaargeul door te krijgen, met spierkracht (mens en dier) daar bij vloed doorheen werd getrokken.

Hier komt ook de uitdrukking ‘voor pampus liggen’ vandaan. Dit betekent dan ook: dronken zijn, in zwijm liggen, niet in staat zijn te bewegen.

Wil je een interessant stukje geschiedenis combineren met een leuk stuk varen? Dan is de Pampus route de ideale route.

Aantal passagiers

Voor alle vaartochten geldt een maximum aantal van 12 passagiers.

Opstapplaats

Reguliersgracht tegenover nr. 86 (Amstelveld).

Prijs

Deze tocht duurt minimaal 6 uur, is te boeken vanaf 500 EUR en is inclusief:

  • Begeleiding van een ervaren en gediplomeerde schipper
  • Ontvangst met koffie en thee
  • Eventueel samen de route bepalen
  • BTW en vermakelijkheidsretributie

Extra catering kan verzorgd worden tegen meerprijs. U kunt hierbij denken aan onder andere frisdrank, wijn, bier, hartige snacks en maaltijden.Vaartocht boeken

 

Bekijk al onze alle vaartochten in en nabij Amsterdam.